Kenet çatı, klasik çatı kaplama malzemeleri olan kurşun, bakır veya alüminyum gibi kaplama malzemelerinin farklı teknolojik uygulamalarla çatı konstrüksiyonunda kullanılmasıdır. Kenet çatı, Kenet çatı makinası ile istenilen boylarda üretilerek çatı ve cephelerde sacların çatı yüzeyine sabit veya hareketli klipsler yardımıyla montajlanarak uygulanmasıdır. En az % 5 eğimli çatılarda bile % 100 sızdırmazlık sağlamasından dolayı en güvenilir ve en çok tercih edilen çatı kaplama türüdür. Metal bazlı olması sebebiyle %100 oranında su sızdırmazlığı sağlaması, bütün çatı projelerine uygulanabilmesi ve istenilen boyda üretilmesi gibi avantajlarından dolayı çok talep gören bir çatı kaplama türüdür. Kenet çatılarda kullanılan metal malzemelerin kalınlığı 0,50 ila 0,70 mm arasında değişkenlik gösterir.
Kenet Çatı, güçlü rüzgar ve fırtınalara karşı direnci mükemmel, darbelere dayanıklı, bakım gerektirmeyen, su sızdırmayan, uzun ömürlü bir metal çatı kaplama sistemidir. Tonoz, kubbe, beşik ,zarf çatı vb. gibi tüm çatı projelerine uygulanabilirliği nedeniyle mimari projelere sınırsız özgürlük sağlar. Ayrıca güneş enerji panellerinin montajı çatı delinmeden yapıldığı için birçok fabrika, imalathane vs. kenet çatıyı tercih etmektedir.
Çatınıza uygun kenet uygulaması için ücretsiz keşif yaptırmak ve fiyat almak için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Kenet Çatı Makinamız
Kenet Çatı Uygulama Çalışmalarımız
Shingle malzemesi güçlü fibrocam taşıyıcı ve dayanıklı okside bitüm gövde ile imal edilir. Asfalt kiremit olarak da adlandırılan shingle (şıngıl) malzeme, geleneksel sert ve kırılgan çatı kaplama malzemelerde yaşanan sorunları ortadan kaldırır. Kırılmama özelliği sayesinde bina ömrü boyunca çatınızı ve evinizi korumaya devam eder. Shingle malzemeler yapısı gereği dayanıklı ve kiremite göre hafif olduklarından (m2’ye ortalama 4-5 kg ağırlık verir) rüzgara ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklı olup kalkma ve uçma yapmaz. Üzerindeki mineral taşlardan dolayı ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklıdır. Değişik çap ve ebatlardaki her türlü çatıya rahatlıkla uygulanabilir. Değişik renk ve modelleri ile yapılara estetik ve dekoratif bir görüntü verir. Shingle kaplama hafifliğinden dolayı iskelet maliyetini düşürür. Mahya, dere detayları, baca dibi gibi detayları çözmek ve uygulamak çok kolaydır. Zamandan kazandırır. Eğimli çatılarda uygulanan asfalt kiremit “shingle” levhaların uygulanması için tavsiye edilen en düşük çatı eğimi %20’dir.
Çatınızda Shingle Kaplama Uygulaması
Sunduğumuz ücretsiz keşif hizmeti ile binanıza gelerek çatınızın uygunluğuna bakıyor, gerekli ölçümleri yaptıktan sonra maliyet fiyatını çıkarıyoruz. Ardından gerekli malzemelerin tedarikini sağlayıp çatınıza kalite garantili ve güvenli shingle kaplama çalışmasını gerçekleştiriyoruz.
Kalite garantili ve uygun fiyatlı shingle kaplama uygulamamız hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz keşif için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Shingle Kaplama Çalışmalarımız
Eksiz yağmur olukları, ek yeri olmayan ve sızıntıları minimize edebilen çatı oluklarıdır. Eksiz yağmur olukları dekoratif görünümü sayesinde yapılarınıza estetik güzellik katarak yapı bütünlüğünü tamamlar. Geniş renk yelpazesinde Ral renk kataloğundaki bütün renkleri kapsayan eksiz oluklar, yapılarınızın görünümüne yenilik kazandırır.
Yuvarlak tip olukların ek yerlerinde izolasyon maksatlı kullanılan lehim malzemesinde esneme imkanı olmadığından, yaz kış sıcaklık farklarında çatlamalar meydana getirmektedir. Bu sorun eksiz oluklarda kullanılan poliüretan mastik malzemesi ile çözülmüştür. Bu malzeme 1/10 oranında esneme kabiliyetine sahip olup, UV ışınlarından ve ısı değişimlerinden etkilenmemektedir. Dolayısı ile malzeme ek yerleri ilk günkü formunu korumakta ve sızıntı meydana getirmemektedir.
Eksiz Yağmur oluklarında kullanılan ana malzeme 0.50 mm kalınlığında galvaniz sac üzerine iki taraflı fırın boya uygulanarak imal edilmiştir. Malzeme her türlü hava koşullarına dayanıklı olup, sıcaktan, don olayından, doludan, kimyasal tepkimelerden etkilenmez.
Eksiz Yağmur Oluğunun Üretimi
Eksiz yağmur oluğunun üretimi çatınızdan alınan ölçülere göre iş alanında gerçekleştirilmektedir. Özel aracımızla rulo halinde iş alanına taşınan ana malzeme, aracımızda bulunan eksiz oluk makinemiz vasıtası ile işlenerek istenilen uzunlukta malzeme üretimini gerçekleştirmekteyiz. Köşeden köşeye ek yeri olmayacak şekilde malzeme imalatı bu şekilde mümkün olmaktadır.
Garantili ve uygun fiyatlı eksiz oluk uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz keşif için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Eksiz Oluk Çalışmalarımız
Binalarda yaşanan ısı kayıplarında çatılardan kaynaklanan kayıpların %20-25 arasında olduğu tespit edilmiştir. Isı kayıplarını engellemek, yaşam alanınızı daha sağlıklı ve konforlu hale getirmek için çatınızın çeşitli ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanması gerekir.
Bina veya tesisinizin çatısında ısı yalıtımı yaptırmanın sağlayacağı faydaları sıralayacak olursak:
- Kış aylarında artan ısı kayıplarını, yaz aylarında ise artan ısıyı engelleyerek ekonominize katkı sağlar.
- Bina içi sıcaklığı dengeleyerek terleme küflenme gibi insan sağlığına zarar veren olumsuzlukları engeller ve konfor şartlarının devamlılığını sağlar.
- Isı yalıtımının yanında ses yalıtımı da sağladığından dış ortamdan gelen gürültüleri engeller ve huzurlu mekanların oluşturulmasına katkı sağlar.
- Doğru malzeme seçimi ile yaşam alanınızda yangın güvenliğini sağlar.
Çatı Tipine Göre Yapmış Olduğumuz Isı Yalıtım Uygulamaları
Döşeme Üstü Isı Yalıtımı
Soğuk çatı olarak da adlandırılan bu tür çatılarda ısı yalıtımı uygulaması döşeme üzerine mineral yün esaslı şilteler serilmek suretiyle yapılmaktadır. Bu tür izolasyon malzemelerinin yük taşıma kapasitesi olmadığından üzerine ağırlık gelmemesi ve üzerinde yürünmemesi gerekir. Eğer yürünmesi gerekiyorsa kadronlar üzerinde yürüme yolları yapılmalıdır. Çatı arasında kullanılacak malzemelerin üzerine yük gelecek ise şilte ürünler yerine levha tipi ürünler kullanılmalıdır. Yalıtım tabakası, şap uygulaması ile koruma altına alınmalıdır.
Mertek Arası veya Mertek Altı Isı Yalıtımı
Çatı havalandırması mertek aralarında gerçekleşir. Yalıtım tabakasının mertek arasında bulunması halinde çatı kesitinin kalınlığı azalmış olur. Kullanılacak şiltelerin bir tarafı alüminyum folyo ile kaplanmış ve folyo kenarlarında 5 cm tespit mesafesi bulunmalıdır. Şilteler, folyolu yüzeyleri sıcak tarafa bakacak şekilde yerleştirilerek, tespit paylarından merteklere çivilenerek ya da zımbalanarak uygulanır. Çatı ısı izolasyonu uygulaması alçı plaka ya da lambri tavan kaplamalarının uygulanması ile tamamlanır.
Mertek Üstü Isı Yalıtımı
Yapılacak ısı yalıtım uygulamasının üzerine su kesici örtü ve örtünün üzerine eğim yönünde suyun boşaltılmasını sağlayacak latalar ve üzerine saçak yönünde kiremitlerin oturacağı latalar konulur. Isı izolasyonu tahtaların altında sürekli olabileceği gibi aralarında boşluk bırakmayacak şekilde de yerleştirilebilir. Yoğuşma riskinin bulunduğu durumlarda ısı yalıtım katmanının iç tarafına buhar kesici örtü uygulaması yapılmalıdır.
Havalandırmasız Çatılarda Isı Yalıtımı
Bu tip çatılarda taşıyıcı sistem ile örtü ve koruyucu tabaka arasında hava yastığı bulunmaz. Çatıyı oluşturan tüm tabakalar aralıksız ve ardışık olarak birbirinin üzerine oturur. Tüm sistem korunmadığı taktirde taşıyıcı yapı da genleşmelere açık olup ısınacağından bu tip çatılara sıcak çatı adı verilir. Teras çatılar ve düz damlar bu gruba girmektedir. Isı yalıtım tabakası taşıyıcının üst kısmında olması gerekmektedir. Isı köprülerinin engellenmesi için yalıtımın saçakların etraflarını sarması gerekir. Çatı kaplamalarının tespit işlemi su kesici örtüyü delmeden ya da sızdırmazlık contaları kullanılarak yapılır.
İç Isı Yalıtımlı Çatılarda Isı Yalıtımı
Çatı saçaklarının ısı izolasyonuna dolaşmasını engellemek ve iç mekanların daha kısa sürede ısıtılmasını sağlamak için ısı yalıtım tabakası çatı plağının alt tarafına uygulanabilir. Çatı havalandırması ve su tahliyesi plak üzerindeki mertekler yardımı ile yapılır ve üzerine çatı kaplamaları gelir. Fakat iç taraftan buhar kesici örtü veya boya kullanılması gerekir.
Ters Çatılarda Isı Yalıtımı
Geleneksel teras çatılarda ısı yalıtımı katmanı su yalıtım katmanının altında bulunmaktadır. Bunun nedeni, açık gözenekli izolasyon malzemelerinin suyla teması halinde ısı yalıtım kabiliyetlerini kaybetmesidir. Kapalı gözenekli su geçirmez yalıtım malzemeleri olan ekstrüde polistren levhaların (XPS) ortaya çıkmasından sonra ters çatıların kesitlerindeki ısı tutucuların yerinin değişmesine sebep olmuş ve XPS levhalar su tutucu tabakanın üzerine yerleştirilmeye başlanmıştır.
Endüstriyel Yapılarda Sandviç Çatı Isı Yalıtımı
Sandviç çatı sistemlerinin kalınlıkları bölgelere göre 6-14 cm arasında değişmektedir. Yeni yapılarda iki trapez levha arasına cam yünü şiltelerin veya hali hazırda kullanılan binaların çatılarının üzerine cam yünü şilte ve trapez levhanın sabitlenmesi ile uygulanabilir.
Garantili çatı ısı yalıtımı fiyatlarımız ve ücretsiz keşif hizmetimiz için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bizlere 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Binaların, yağmur sularına, rüzgara, sıcaklık değişimlerine ve radyasyona en çok maruz kalan bölümü en üst yapı elemanı olan çatıdır. Binaya yukarıdan gelebilecek su ve suyun zararlı etkilerinden binayı korumak ve suyun tahliyesini sağlamak amacıyla su yalıtımı malzemeleri kullanarak çatıya su yalıtımı uygulaması yapılmalıdır.
Çatılarda Su Yalıtımı İçin Kullanılan Malzemeler
Serme Esaslı Su Yalıtım Malzemeleri
- Membranlar: Termoplastik atactic polipropilen (APP) esaslı polimerik bitümle kaplanmış cam tülü taşıyıcı veya polyester keçe taşıyıcılı su yalıtım malzemesidir.
- Plastomerik Yalıtım Örtüleri: Termoplastik reçineli Atactic Polipropilen (APP) kullanılarak dayanıklılığı artırılan, sıcak iklim şartlarında kullanıma elverişli olan örtülerdir.
- Elastomerik Yalıtım Örtüleri: Bu çeşit membranlar daha çok soğuk iklim şartlarında ve esnekliğin muhafaza edilmek istendiği durumlarda kullanılırlar. Düşük sıcaklıktaki ortamlarda bile esnek kalırlar.
- Kiremit Altı Su Yalıtım Örtüleri: Eğimli çatılarda çatı kaplamalarının altına serilen, polimer bitümden üretilmiş, çekme dayanımı yüksek ve uzun zaman su geçirmezliği sağlayan örtülerdir.
Sürme Esaslı Su Yalıtım Malzemeleri
- Çimento Esaslı Malzemeler: Bu tür malzemeler çimento esaslıdır. Su ile karıştırılır ve yüzeye sürmek suretiyle uygulanırlar.
- Poliüretan Esaslı Malzemeler: Bu tür malzemeler %400’e varan oranlarda esnekliğe sahiptir. Yüzeylere fırça ve rulo ile uygulanabildikleri gibi püskürtülerek uygulanabilen türleri de vardır.
- Akrilik Esaslı Malzemeler: Su ile inceltilerek beton yüzeylere sürülmek ya da püskürtülmek suretiyle uygulanabilir. Astar ile birlikte 3 kat olarak uygulanır.
- Bitüm Esaslı Malzemeler: Likit ve pasta halinde kauçuk bitüm esaslı olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Eğimli Çatılarda Su Yalıtımı Uygulaması
Çatının maruz kaldığı yağış sularını üzerinde bekletmeden akıtması için yapılan yüzeyleri meyilli çatılara eğimli çatı denir. Eğimli çatılar eğimlerine göre, düz (5 derece), orta eğimli (5-40 derece) ve dik çatılar (40 ve üzeri) olmak üzere üçe ayrılırlar. Çatıların eğimlerinin belirlenmesinde çatı örtüsünün cinsi, binanın görünümü ve iklim şartları etkili olmaktadır.
Eğimli çatıların su yalıtımında son kat kaplaması uygulamasında üzerleri arduvaz ve alüminyum kaplı membranlar kullanılır. Eğimli çatıların zor detayları nedeniyle uygulama uygulamada karşılaşılan zorluklar, polimer bitümlü membran uygulamaları ile kolayca ortadan kaldırılabilmektedir. Tüm yalıtım malzemelerinin birbiri ile uyumlu olması durumunda da sorun yaşanmamaktadır. Çatı eğiminin %1 üzerinde olması durumunda tek kat 4mm arduvazlı membran kullanımı ile su yalıtımı ve çatı kaplaması tek bir ürünle çözülebilmektedir.
Teras Çatılarda Su Yalıtımı Uygulaması
Teras çatılar üzerinde gezilebilen ve gezilemeyen olarak ikiye ayrılır. Üzerinde gezilebilen çatılar dinlenme alanı, otopark, helikopter pisti vb. amaçlar için kullanılabilirler. Üzerinde gezilmeyen teras çatılar ise daha çok yapıları dış ortamdan korumak için az yağış alan bölgelerde tercih edilirler.
Teras Çatılarda Su Yalıtım Katmanları
Eğim Betonu: %1,5 eğimli ahşap mala perdahılı olarak oluşturulur.
Astar Tabaka: Daha iyi bir yapıştırma yüzeyi sağlamak amacıyla metal yüzeylere bitüm esaslı TS 103 solüsyon, beton yüzeylere ise TS 113 emülsiyon astar sürülerek uygulanır.
Buhar Kesici Tabaka: Kullanılacak buhar kesici malzeme yüksek direnç oluşturabilecek bir tabaka olmalıdır.
Isı Tutucu Tabaka: Kullanılacak ısı tutucular, binaları ısı yönünden koruyarak yoğuşma suyunun oluşmasını da engellerler.
Buhar Dengeleyici Tabaka: Oluşması muhtemel su buharının izolasyon tabakasını noktasal olarak etkilememesi ve dengeli bir şekilde dağılmasını sağlamak için oluşturulurlar.
Su Yalıtım Tabakaları: Çatı eğiminin %5’e kadar olması durumunda bir kat cam tülü ile bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta iki kar polimer bitümlü örtüler uygulanır. % 5 eğimin üzerindeki çatılarda ya da onarım uygulamalarında genellikle polyester keçe taşıyıcılı 4 mm polimer bitümlü tek kat örtü kullanılması yeterli gelmektedir.
Koruyucu Tabaka: Teras çatılarda izolasyon uygulamasından sonra yalıtım tabakaları mekanik yüklerden ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunması amacıyla uygun mantolama ile koruyucu bir tabaka yapılması gerekmektedir.
Garantili çatı su yalıtımı fiyatlarımız ve ücretsiz keşif hizmetimiz için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Bacalar, binaların içinde ya da yanında bulunan ve özellikle ateşliklerin yanmış gazlarını dışarıya atmak için yapılan menfezlerdir. Bu bacalara, 20 kW’nin üzerinde nominal ısı gücüne sahip ateşlik ve 30 kW’nin üstünde gaz ateşlikleri bağlanır. Her şömine, demir ocağı, ateşliği açık kullanılan ihtirak odasına sahip olmalı, bununla birlikte her ateşliğin de brülörü ve üfleyici vantilatörü olmalıdır.
Baca dipleri çatılarda su sızdırma sorunlarının sıklıkla meydana geldiği ve özel önem verilerek çalışılması gereken yerlerdir. Bu yüzden baca diplerinizde sorunsuz ve uzun ömürlü bir su yalıtımı için tasarlanmış olan ürünler kullanmaktayız. Kullandığımız ürünler çatınız ile bütünlük sağlar ve çatı estetiğini uyumlu renkleriyle tamamlar.
Garantili ve uygun fiyatlı baca kenarı uygulamalarımız ve ücretsiz keşif hizmetimiz hakkında detaylı bilgi almak için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Baca rüzgar gülü (ya da aspiratörü) bacaya su girmesini önlemek ve baca tepmesine karşı baca üstlerine takılan metal aparatlardır. Bacalardaki hava akışını düzenler. Mutfak, tuvalet ve soba bacalarında, Fabrika ve benzeri büyük çatılarda havalandırma olarak kullanılır.
Garantili ve uygun fiyatlı baca rüzgar gülü uygulamamız hakkında detaylı bilgi ve ücretsiz keşif için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bize 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Yapmış Olduğumuz Baca Rüzgar Gülü Uygulamaları
Kiremit çatılar dış hava şartları ve üzerinde gezilmesi gibi nedenlerle hasar aldığında çatılardan beklenen en önemli işlevlerden biri olan su yalıtımı işlevini sağlayamaz ve çatı ana taşıyıcı elemanları ve çatı döşemesi suya maruz kalır. Bu durumda kiremit çatı örtüsünün eski işlevine kavuşması için çatı aktarma işleminin yapılması gerekir.
Vermiş olduğumuz çatı aktarma hizmeti kapsamında, çatının durumuna bağlı olarak, genelde şu aşama uyguluyoruz:
- Kiremitlerin Kontrolü: Çatı kiremitleri kontrol edilerek kırık olanlar ile tekrar kullanılabilecek olanlar birbirlerinden ayrılır. Çatı aktarma maliyeti düşünülerek, kiremit kontrolü esnasında kiremitlere zarar verilmemesine dikkat edilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra kiremitler tekrar çatı yüzeyine kaplanır.
- Su Yalıtım Örtüsünün Değiştirilmesi: Eski su yalıtım örtüsü sökülerek yerine polyester keçeli kiremit altı örtüsü serilir ya da pürmüz yardımıyla membran yapıştırma uygulaması yapılır.
- Çatı Taşıyıcılarının Güçlendirilmesi: Çatı taşıyıcı elemanları (ahşap karkas) kontrol edilerek hasarlı olanlar yenileri ile değiştirilir.
- Gizli Dere/Dere: Çatıda gizli dere bulunuyor ise, gerekli yalıtım işlemi yapılarak yağış sularının içeri sızması engellenir. Çatıdaki asma dereler yenisi ile değiştirilir.
- Baca ve Asansör Kulesi: Asansör kulesi ve baca kenarları gibi riskli bölgelere uygun ölçülerde membran uygulaması yapılarak su girmesi engellenir.
- Çatı Kaplamalarının Tadilatı: Kiremitlerin döşenebilmesi için çatıda merteklerin üzerine kiremit altı tahtası çakılması ve bu tahta kaplamaların üzerine de nitelikli bir su geçirmez bitümlü membran örtü serilmesi gerekir. Bu örtü kiremitlerden sızabilecek suyun aşağıya geçmesini engellemek için kullanılır. Çatı kiremitleri tek tek kontrol edilmeli kırılan kiremitler yenisi ile değiştirilmelidir. Bakım ve kontrol aşamasında kiremitlere zarar vermeyecek şekilde üzerinde gezilmesine dikkat edilmelidir.
Çatının uzun yıllar görevini yerine getirmesi açısından çatı aktarma çalışması tamamlandıktan sonra kiremitlerin üzerinde gezilmemesi gerekir. Eğer gezilecek ise kiremitlerin üzerine gelen yüklerin dengeli dağıtılması için ahşap kalas ile yürüme yolları yapılmasını tavsiye ederiz.
Garantili çatı aktarma fiyatlarımız ve ücretsiz keşif hizmetimiz için +90 530 325 5026 (Ömer ALTAN), +90 507 556 2181 (Yunus ALTAN), +90 507 241 3074 (Adem ALTAN), +90 312 334 2463 (OFİS) numaralı telefonlarımızdan bizlere 7 gün 24 saat ulaşabilirsiniz.
Çatı Aktarma İşlerimizden Fotoğraflar